سیستم اعلام حریق آدرس پذیر
سیستم اعلام حریق آدرس پذیر
اصول کشف و تشخیص حریق در سیستم های آدرس پذیر (Addressable fire alarm system) مشابه سیستم های متعارف است، بجز اینکه در اینگونه از سیستم ها، هر یک از دتکتورها و یا شستی ها، دارای آدرس منحصر به فردی هستند که از طریق آن تابلوی کنترل مرکزی (Fire Alarm Control Unit) قادر به شناسایی و تعیین محل دقیق هر یک از آنها است.
مدار کشف در اینگونه از سیستم ها به صورت حلقهای (Loop) است که از تابلوی کنترل مرکزی آغاز و به همان تابلو ختم می شود و کلیه تجهیزات کشف و اعلام در همین مدارهای حلقوی جای می گیرند. هر لوپ می تواند به تناسب تعداد تجهیزات و سطوح مورد حفاظت، یک یا چند ناحيه (Zone) را شامل شود و هر تابلوی کنترل مرکزی آدرس پذیر نیز می تواند یک یا چند حلقه را پشتیبانی کند.
دتکتورهای سیستم آدرس پذیر دارای قسمتی سوییچ گونه هستند که این سوییچ ها برای شناسایی آن ها توسط تابلوی کنترل مرکزی به کار می روند. حساسيت دتکتورهای سيستم اعلام حريق آدرس پذیر قابل تنظيم ميباشد و از اين نظر نسبت به دتكتورهاي سيستم متعارف برتري دارند. از سوي دگير اين دتكتورها داراي مكانيزم خاصي براي آدرسدهي هستند.
در سیستم آدرس پذیر، منطقه بندی اهمیت کمتری در مقایسه با متعارف (Convectional Fire Alarm System) دارد، زیرا شناسایی دتکتورها از طریق شناسه اختصاصی (آدرس) و لوپ آن ها امکان پذیر است، اما گستردن حلقه (لوپ) تشخیص بر بستر مناطق مختلف، می تواند به کشف محل وقوع، سرعت بیشتری دهد. بنابراین در این گونه سیستم ها نیز اگرچه مناطق در قالب مدار مطرح نیستند، اما با توجه به همان معیارهای تعیین منطقه حریق، به صورت مجازی در نظر گرفته می شوند.
به طور معمول فرآيند اعلام حريق از دتكتورها شروع ميشود. دتکتورها به کمک ساختاری خاص و تحریک پذیر، سیگنالی را برای تابلوی کنترل مرکزی ارسال می کنند و تابلوی کنترل مرکزی پس از دریافت پیام ضمن تعیین محل وقوع حریق و دتکتور تحریک شده، اعلام کننده های شنیداری/دیداری را فعال می کند.
شرکت مهندسین مشاور هوامهر با استفاده از کادر مجرب توانایی ارائه خدمات مرتبط با محاسبات و طراحی انواع سیستم های اعلام حریق، شامل سیستم متعارف و سیستم آدرس پذیر را دارا میباشد.